суботу, 30 квітня 2016 р.

Румунська паска

Цього тижня у різних спільнотах господині ділилися рецептами пасок. Серед них були й рецепти, що переходять із покоління у покоління, але безумовне лідерство зайняли рецепти італійських пасок. А я хочу поділитись з вами рецептом румунської паски. У ній є не лише тісто, але й смачна сирна начинка, що вирізняє її серед інших.

Інгредієнти:


Для тіста

4 ½ чашки борошна
1 чашка теплого молока
2 ч.л. сухих дріжджів
¼ чашки розтопленого вершкового масла
1 яйце
½ чашки цукру
1 ч.л. солі
1 ч.л. ванільного екстракту
¼ чашки олії (краще брати рафіновану)

Сирна начинка

1 чашка сиру (можете використати як творог, так і рікотту або крем-сир)
2 яйця
1/3 чашки цукрової пудри
Кілька крапель ванільного, ромового або лимонного екстракту - який вам більше до вподоби
½ чашки родзинок
2 ст.л. меду
Кілька крапель молока для змащення

Спосіб приготування:

У мисці змішайте 1 чашку борошна, 1 чашку теплого молока та дріжджі. Через сито притрусіть суміш ще ½ чашкою борошна і залиште у теплому місці на 10-15 хвилин, щоб суміш підросла. Додайте розтоплене масло, яйце, цукор, ванільний екстракт, сіль  і починайте вимішувати тісто, поволі додаючи решту борошна. Коли тісто вже готове змастіть його олією та ще раз вимісіть. В результате у вас має вийте ніжне та еластичне тісто. Покладіть його до миски, накрийте серветкою або плівкою та залиште у теплому місці, доки воно не збільшиться у два рази (близько 2 годин).
Щойно тісто підросло, розділіть його на 4 частини. Одну розкачайте у формі кола і покладіть у добре змащену форму (25,5 сантиметрів у діаметрі). Решту розкачайте у мотузочки, довжиною у 90 сантиметрів, сплетіть з них косу та покладіть її у форму. Кінці коси обережно з'єднайте і розташуйте косу так, щоб вона утворила коло по самим краям форми. Накрийте форму серветкою та залиште підростати ще на 40 хвилин. Тим часом поставте духовку прогріватись до 190С.
Для приготування сирної начинки у мисці змішайте сир, яйця, цукор, родзинки та ваш улюблений екстракт. Вилийте начинку у центр кола і поставте форму у духовку. Випікайте паску протягом 15 хвилин при 190С. Не відкриваючи духовки зменшіть температуру до 160С і випікайте ще 45 хвилин. Не переживайте, що скоринка може здатися вам темнуватою, це через велику кількість цукру.
Дайте пасці повністю охолонути, а перед подачею змастіть кількома краплями молока, змішаними з медом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар